Over Kans

Hoe het begon

Het begon allemaal met een 3 maanden oude baby, welke op 1e kerstdag van 1996 op de poly van het ziekenhuis was. Onze dochter had zo’n obstipatie dat ze er ziek van was. Eigenlijk konden huisarts, kinderarts en dietiste niets voor ons betekenen. De enige oplossing was Lactulose siroop. Niemand keek naar wat er echt aan de hand was.

Zo startte mijn zoektocht naar antwoorden. Ik ben onderzoekend, leergierig en nieuwsgierig van aard. Toch duurde het tot haar 5e jaar voordat er echt een antwoord was.  Na 5 jaar kwam binnen 3 dagen de oplossing. Alle zuivel uit haar voeding, maar ook soja! Binnen drie dagen hadden we een ander kind. Ze kon voor het eerst rennen. Wat tot dan toe niet lukte door gebrek aan energie.

De sleutel

Voeding

Het advies en de omslag was fantastisch. Maar een ander voedingspatroon en leefstijl vielen ons toch heel zwaar. Dit had ik nergens geleerd. Geen zuivel, geen soja en geen E- nummers hoe ga ik dat in godsnaam doen. Ik was de “chicken tonight “moeder.

Zoektocht & frustratie

Ervaring

De zoektocht, de ervaring, de frustratie, brachten mij dichter naar mijn passie: Voeding. Gedurende de jaren studie heb ik dit in een zeer brede zin onderzocht. Levenskracht, levensenergie, levensvreugde, direct met de wijze waarop we voeding tot ons nemen, welke voeding we tot ons noemen, wat we kunnen gebruiken en wat niet, en belangrijk bleek: hoe verteer je. Hiervoor zijn voorwaarde nodig om de voeding goed op te kunnen nemen.

Van passie naar werk

Deskundige

De passie die toen ontstaan is, heeft zich vertaald in een het startte van een orthomoleculaire voedingspraktijk, die gaande weg ook steeds meer georiënteerd is geraakt op leefstijl en coaching.

Mijn praktijk

Kans Gezond

Kennis en ervaring die ik heb opgedaan in hulpverlening, opleidingen, sport, psyche, neurotransmitters, leefstijl en supplementen deel ik graag met mijn klanten. Sinds 2012 help ik als orthomoleculair therapeut bij vele verschillende voedings en gezondheidsvragen, door te luisteren, naast de klant te gaan staan een samen te bepalen wat je kan doen om een betere balans in gezondheid te creëren. Mijn passie inspireert, prikkelt, motiveert klanten om zelf aan de slag te gaan. Eigen regie op je gezondheid, pak die kans.

Nu zet ik zowel orthomoleculaire therapie als leefstijl-coaching in om jou (of een bedrijf) zo goed mogelijk te ondersteunen, in advies, in gesprek en ontdekkingsreis.