Hoe werk ik?

Visie

KANS.EN&COACHEN hanteert 5 pijlers in gezondheid. Door ervaring weet ik dat al deze facetten bijdragen tot herstel en balans. KANS heeft een holistische visie waarbij lichaam en psyche één geheel vormen en direct invloed op elkaar hebben. Als je één van de pijlers versterkt, zie je ook verandering bij één of meerdere van de andere pijlers. Zo kunnen stappen worden gezet.

1. Volwaardige voeding, natuurvoeding
2. Supplementen
3. Leefstijl
4. Beweging
5. Mindset, gedrag

Het is voor jou van belang dat lichaam, geest en je persoonlijke omstandigheden goed worden onderzocht zo te komen tot een krachtige aanpak. Deze aanpak sluit naadloos aan bij de integrale coaching methode, ontwikkeld door MARK ACADEMY. Met de coachingsmethode MARK-MODEL , sluiten ortho moleculaire therapie, natuurvoeding, leefstijl adviezen naadloos aan. In coaching kiest de client zijn eigen route, ondersteunt door al deze bovengenoemde pijlers. In ortho moleculaire therapie zoomen we altijd in vanuit de bestaande klachten bij aanmelding dit is meestal een fysieke klacht zoals eczeem, rusteloosheid, ADHD of Burn-out.

Volwaardige voeding

Voeding die zoveel mogelijk energie levert, geen belasting is voor het lichaam en van biologische kwaliteit. Deze voeding is zo onbewerkt mogelijk, gevarieerd, vers en opbouwend. In het kort wordt bovengenoemde voeding ookwel natuurvoeding genoemd . Om het lichaam optimaal van vitaliteit te voorzien is de keuze van voedingsmiddelen, de hoeveelheid en de verdeling van verschillende basisvoedingsstoffen van groot belang. Volwaardige natuurvoeding is eerlijk, duurzaam, heeft respect voor de natuur , draagt bij aan een duurzaam gebruik van onze aarde. In het traject laat ik de verschillende voordelen van volwaardige voeding zien en breng ik de client in contact met een “verantwoordende keuze` Volwaardige voeding komt in keuze mogelijkheden het best bij voeding die ons lichaam zo goed mogelijk begrijpt en om kan zetten. Wanneer er vers, onbewerkt en gevarieerd wordt gegeten volgt het lichaam met herstel, minder ontstekingen, hersenenergie, bewegelijkheid. Onbekende chemische stoffen , transvetzuren, smaakversterkers of onnatuurlijke kleurstoffen belasten het lichaam. Deze belastende stoffen vind je niet terug in eerlijke natuurlijke producten.

Supplementen en kruiden

Voedingssupplementen en kruiden worden, naast een ander voedingspatroon, ingezet om het lichaam te ondersteunen, en een reset te geven. Het lichaam neemt de supplementen en kruiden op en kan daardoor verschillende functies beter uitvoeren. Er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden. Denk bijv. aan visolie, kurkuma, glucosamine, glutamine, alfa- liponzuur en teunisbloemolie.

Leefstijl & vitaliteit

In de gesprekken wordt gevraagd naar persoonlijke omstandigheden, doorgemaakte ziektes, stress, bioritme, slaap , relaties, enz. op deze manier krijgen we samen inzicht in verschillende onderdelen die jouw gezondheid en balans mede bepalen. Adviezen kunnen zeer divers zijn, maar sluiten altijd aan bij je interesses en mogelijkheden. Bv. Een kind laten schilderen, en een alleenstaande een cursus laten volgen. Of een jongere structuur aanbieden in computer gebruik. Allemaal voorbeelden die mede bepalend kunnen zijn bij herstel.

Onderwerpen kunnen zijn slaap, ontspanning, stress, leefomstandigheden, ademhaling, relaties en werk.

Gedrag op voeding

Er wordt maar weinig stil gestaan bij het feit dat onze lichamelijke conditie invloed heeft op ons functioneren. Een voorbeeld, als je altijd obstipatie hebt kan dit invloed hebben op je sociale contacten. Migraine leidt tot vermijdingsgedrag en bij ADHD zorgt de onrust in de hersenen voor snelle overprikkeling, waardoor je bijv. niet van festivals houd. Deze gedragingen komen niet alleen voort uit je persoonlijkheid maar ook hoe je lichaam op een bepaald moment werkt. Voeding en suppletie hebben hier een invloed op.

In de opvoeding komen o.a. strijd, onduidelijke regels, onrust, afkeer van voeding, angst en slaapproblemen voor. Ik spreek hier uitgebreid over om uit zoeken waar sprake is van opvoedingsvragen of fysieke problemen. Hier probeer ik aan te sluiten bij het gezin.

Beweging

Om het lichaam goed te laten werken is er beweging nodig. Zowel voor processen in het bewegingsapparaat als processen in het verteren. Bewegen heeft op bijna alle lichaamsprocessen invloed. KANS sluit aan bij je bewegingspatroon , maar gaat ook kijken waar een uitdaging voor jou ligt. Dit kunnen oefeningen zijn die thuis kunnen worden uitgevoerd, met een elastiek, gewichtjes, en begeleiding van You tube filmpjes . Ook sitting breaks tijdens het werk worden geintroduceerd op tussendoor je lichaam een piek belasting te geven. Ook kunnen op verschillende sportscholen of bij fysiotherapie in overleg speciale schema’s worden gemaakt die je helpen de kracht en inspanning te verhogen. Dit kan gaan om fanatieke sporters , maar ook voor herstel en behoud van spierkracht bij ouderen. Beweging smeert het lichaam en houdt het lichaam fysiek en psychisch in balans.