Voeding en gezondheid

Voeding en gezondheid


De kansen op het gebied van voeding en gezondheid

Dat voeding en gezondheid iets met elkaar te maken hebben, is voor velen niets nieuws. Toch beseffen veel mensen nog niet, wat de daadwerkelijke kansen zijn die er op dit gebied voor hen liggen. Iedereen kan iets doen aan zijn of haar gezondheid, met behulp van de juiste voeding. Of u nu enkel geïnteresseerd bent in het onderwerp, kampt met lichte belemmeringen of met zware klachten, de juiste voeding kan veel voor u betekenen.

Voeding en gezondheid: een interessant maar uitdagend onderwerp

Voeding is de laatste tijd een zeer populair onderwerp. Gek genoeg heeft deze winst aan populariteit er ook voor gezorgd, dat veel mensen de stroom aan informatie niet meer kunnen overzien. Inmiddels maak ik mij al vele jaren wegwijs in deze wereld die alsmaar onoverzichtelijker lijkt te worden. Ik neem u dan ook graag als gids bij hand, zodat ook u weer grip krijgt op dit belangrijke element in uw leven.

Op zoek naar duidelijkheid

Op de weg naar een duidelijker beeld van de wereld van voeding en gezondheid, leid ik u naar de producten die zo puur mogelijk van aard zijn. Dit zijn namelijk de producten die we kunnen omschrijven als volwaardige voeding. Met name biologische voedingsproducten, die in het groeiproces alle nodige stoffen hebben kunnen opnemen en zo min mogelijk gemanipuleerd zijn, kunnen een enorme boost geven aan de vitaliteit van het lichaam. Maar dit is zeker niet alles. De relatie tussen voeding en gezondheid is namelijk nog beter te begrijpen, wanneer ik u meeneem naar het niveau van de bouwstenen van ons lichaam: de cellen.

Mijn jarenlange ervaring als orthomoleculair therapeut, zorgt ervoor dat ik u kan laten zien op welke manier u uw lichaam tot op celniveau optimaal kunt laten functioneren. Het inzoomen naar deze kleinste onderdelen van ons lichaam, maakt het mogelijk om nog uitgebreider in kaart te brengen welke aanpassingen in uw voedingspatroon, uw gezondheid ten goede kunnen komen.

Waar de kansen liggen

Veel lichamelijke en psychische klachten kunnen opgelost worden door verder te kijken dan enkel de symptomen. Door het behandelen van de meest uiteenlopende gevallen, weet ik precies waar te zoeken om de juiste balans voor uw gezondheid te vinden. In veel gevallen gaat dit verder dan voeding alleen. Hoewel voeding, de juiste supplementen en kruidenpreparaten (ook wel fytotherapie), essentiële focuspunten zijn, is leefstijl een belangrijk element dat niet uit het oog verloren dient te worden. Denk hierbij aan de balans tussen beweging en ontspanning in uw leven, of de rol die opvoeding en het aangewende gedrag spelen in het leven van een kind.

Of u de wereld van voeding en gezondheid nu wilt verkennen vanuit nieuwsgierigheid, omdat u klaar bent met uw fysieke of mentale klachten, of omdat u uw kind op dit gebied het beste wilt bieden, ik geef u graag de mogelijkheid om de juiste paden te verkennen.