Orthomoleculair therapeut

Orthomoleculair therapeut


De geneeskracht van gezonde voeding

Wilt u uw gezondheid verbeteren met de hulp van een orthomoleculair therapeut? KANS GEZOND helpt u daar graag bij. Als orthomoleculair therapeut richt ik mij niet alleen op het verbeteren van de gezondheid, maar ook op het herstellen van diverse ziekteprocessen in het lichaam. Onze voeding is onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid. Daarnaast spelen ook factoren zoals ons geestelijk welzijn daarin een belangrijke rol.

Als orthomoleculair therapeut streef ik dan ook naar het bereiken van de perfecte balans tussen lichaam en geest. Ook als dit evenwicht door toedoen van ziekteprocessen is verstoord, zoals bijvoorbeeld chronische darmproblemen, voedingsintolerantie of cholesterol, kan de ondersteuning van een orthomoleculair therapeut van grote waarde zijn. Doordat ons psychische welzijn direct van invloed is op ons lichamelijk welzijn, hanteert deze therapie een aantal belangrijke speerpunten.

Hierbij wordt er niet alleen gericht op het binnenkrijgen van volwaardige voeding en supplementen, maar wordt tevens ook de levensstijl, ons gedrag en beweging geanalyseerd om zo tot een daadkrachtige aanpak te kunnen komen. Een orthomoleculair therapeut kan u niet alleen ondersteuning bieden als u lichamelijk hinder ondervindt door een chronische aandoening, maar draagt tevens bij aan het verbeteren van uw algehele lichamelijke gezondheid door de balans in uw lichaam te herstellen.

De ondersteunende kracht van een orthomoleculair therapeut

Bij Kans voedingsadvies weten we dat een goede lichamelijke gezondheid sterk afhankelijk is van ons geestelijke welzijn. Juist daarom wordt er door middel van orthomoleculaire therapie breed ingezet op beide fronten. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Want ook al proberen we gezond te eten, dat wil nog niet zeggen dat we ook voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Door het toepassen van een uitgebalanceerd voedingspatroon wordt ons lichaam voorzien van vitaliteit en energie die we nodig hebben om optimaal te kunnen blijven functioneren. Door het toevoegen van voedingssupplementen die exact worden afgestemd op de behoefte van de cliënt, geven we ons lichaam het vermogen om goed te kunnen blijven functioneren. Om ook de geestelijke balans in perfect evenwicht te houden, werkt een orthomoleculair therapeut ook in op de levensstijl en ons psychische welzijn.

Door deze combinaties zorgvuldig op elkaar af te stemmen kan er gewerkt worden aan een gezond lichaam die zowel mentaal als fysiek sterk wordt én blijft. Natuurlijk mag ook een op maat gemaakt bewegingspatroon niet ontbreken bij orthomoleculaire therapie. Wilt u weten waarmee een orthomoleculair therapeut u kan ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact op met KANS GEZOND.